Home » Marketing » Is offline reclame nog relevant?

Is offline reclame nog relevant?

Blog-is-offline-reclame-nog-relevant

Onlangs plaatste we een poll op Instagram met als vraag of je ook offline reclame maakt met je bedrijf. Wat blijkt, 62% gaf aan geen gebruik te maken van offline reclame. 

Wat is offline reclame en is dit ook tegenwoordig nog belangrijk? In deze blog vertellen we onze visie hierop.

Wat is offline reclame?

Allereerst is het misschien goed om te verwoorden wat offline reclame is: 

Offline reclame of offline marketing is het promoten van je bedrijf in media zoals brochures, spandoeken, posters, advertenties in de krant, folders, poster maar ook bijvoorbeeld mond tot mond reclame. Het zijn alle reclame uitingen die niet online gebeuren.

Afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd. Voorheen was dit namelijk de enigste mogelijkheid van reclame en een manier om je bedrijf te promoten. Sinds internet en social media ligt er veel nadruk op online marketing, maar dat wil niet zeggen dat offline marketing achterhaald is. Wel is het belangrijk om te kijken of dit ook voor jouw bedrijf van toepassing is. Wat is je dienst? Hoe bereik je nu mensen en hoe behoud je jouw klant? Waar is je bedrijf gevestigd en wie is jouw doelgroep?

Online of offline marketing?

Wij denken niet dat je een keuze hoeft te maken tussen het een óf het ander, of dat offline marketing achterhaald is. Juist de combinatie kan elkaar ontzettend versterken. Ook kun je online en offline marketing met elkaar verbinden. Wanneer je het beide gebruikt zal het elkaar alleen maar versterken. 

Hoe vaker je klant jouw bedrijf tegenkomt, hoe eerder men denkt aan jouw bedrijf bij een volgende aankoop. Wil je een klant overhalen of binden door meer informatie te verstrekken? Denk aan een mooie brochure of aan een flyer met daarin informatie een product of dienst. Waar is je bedrijf gevestigd? In een dorp zul je veel mensen bereiken met een groot spandoek. 

Kortom; Laat online en offline marketing elkaar versterken en zorg dat je uitingen in beide gevallen dezelfde boodschap en uitstraling van je bedrijf hebben. Dit is een ijzersterke combinatie voor jouw marketing strategie. 

Wil je meer informatie of inspiratie over het ontwerpen van offline reclame? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag.

×

Hallo!

Neem gerust contact met ons op via onderstaande button of stuur een mailtje naar info@sophieso.nl

×